Kaisa Hännisen kuntoutuminen

Kuntoutuminen Bemerterapian tuella

Kaisa Hännisellä mennyt talvi oli pitkästä aikaa ensimmäinen, kun hän ei tarvinnut muiden apua lumitöissä. Lumen vähyydestä ei todellakaan ollut näin lumisena talvena kyse, vaan parantuneesta selän ja jalan kunnosta. Hän on asustanut omakotitalossaan yksin jo 22 vuotta – ja pärjää edelleen 86-vuotiaanakin. 

BEMER®-terapian Kaisa otti käyttöön syksyllä 2019, jonka jälkeen hänen vointinsa on vähitellen kohentunut monella tavalla. 
Voinnin koheneminen yli 80-vuotiaana on hieno asia ja kertoo siitä, että itsestään kannattaa pitää huolta monipuolisesti iässä kuin iässä, ravintoa ja liikuntaa unohtamatta. Kun keho saa, mitä se tarvitsee, sillä on tilaisuus ja kyky toipua vielä iäkkäänäkin. Lue lisää Kaisan hienoista kokemuksista.
 

35-vuotias Janne Shnoro on EVO Fitnessin personal trainer, joka tekee työtään pääosin noin 45 – 60 vuotiaiden kuntoutusasiakkaiden kanssa ja hoitaa paljon heidän erilaisia kiputilojaan. BEMER-terapiasta Janne kuuli vuonna 2013. Hän oli hiukan skeptinen, mutta koska leikattu polvi vaivasi häntä edelleen, hän päätti kokeilla terapian tehoa. Alkuun Janne otti hoitoa epäsäännöllisesti, eivätkä polven kivut helpottaneet, mutta aloitettuaan säännöllisen käytön tuloksia alkoi tulla ja kivut alkoivat vähentyä. Nyt polvi kestää treenaamisen ja kovatempoiset pelitkin. Jannen kokemuksia 

 

Apua ruhjeisiin ja kroonisenkipuun hevosonnettomuuden jälkeen

Kivut helpottivat Bemer hoidolla

34-vuotiaalle Hanna Tuhkaselle kivut ja säryt olivat tulleet tutuiksi nuoresta iästä huolimatta ratsastusonnettomuudessa tulleiden nivel- ja rustovaurioiden myötä. 
Vuonna 2006, pudottuaan hevosen selästä ja käsillä vastaan ottaessaan, ranne vaurioitui ja jouduttiin leikkaamaan neljään kertaan. Kivut ja säryt olivat kovia ja niihin Hanna söi kipulääkkeitä vuosia, vaikka ne eivät juurikaan auttaneet. Kipujen ollessa pahimmillaan käytössä olivat myös epilepsialääkkeet, kun pelkät kipulääkkeet eivät tehonneet. Hanna sai myös fysioterapiaa ja oli OYKS:in kipuryhmässä. Säryt kuitenkin jatkuivat ja niiden vuoksi kunnollisten yöunien saaminen oli vaikeaa, ja vatsa kärsi kipulääkkeiden syönnistä. 
Vuosi 2016 oli kauan toivottu käännekohta, kun Hanna otti käyttöönsä BEMER-terapian silloisten uusien hevostouhuissa tulleiden ruhjeidensa vuoksi. Ruhjeet ja mustelmat paranivat silminnähden joka hoitokerralla. Yllätyksekseen Hanna pystyi lopettamaan myös kipulääkkeiden syönnin kymmenen vuoden kipujakson jälkeen!