top of page
  • Writer's pictureTuula Saarela

Hevosen BEMER-hoito kokemus - Bemer-loimi parantaa hevosen verenkiertoa

Päivitetty: 13. elok. 2023


Bemer-loimi parantaa hevosen verenkiertoa ja auttaa hevosen lihaksia lämpiämään ja rentoutumaan
Hevosen Bemer-hoito

Imusuonen tulehdus voi olla vakava vaiva hevoselle


Hanna Tuhkasen hevonen Hanski sai haavan, joka aiheutti imusuonen tulehduksen oikeaan etujalkaan. Jalka oli turvonnut ja tuntui lämpimältä. Tavanomaisesti tällaiseen tulehdukseen suositellaan kylmähoitoa, haudetta ja usein myös antibioottihoitoa. Kuitenkin Hanna halusi kokeilla BEMER-hoitoa, jota hän oli aiemmin käyttänyt menestyksekkäästi omiin ruhjevammoihinsa. Samankaltaista hoitoa Hanna oli antanut hevoselleen myös kinnerpatteihin talvella 2016-2017, ja silläkin kertaa tulokset olivat olleet erittäin hyviä.Hoidot aluksi ihmisille tarkoitetulla Bemer-hoito alustalla


Hanna oli hankkinut Bemer-terapia laitteiston aluksi vain itselleen, joten käytössä tallilla ei ollut hevosille tarkoitettua Bemer-loimea. Hanna käytti ihmisille tarkoitettua BEMER-laitetta ja sen paikallishoitoon tarkoitettua hoitovyötä (B.PAD), jonka hän kietoi hevosen jalan ympärille. Hoito aloitettiin ja jo vuorokauden kuluttua jalan turvotus ja lämpö olivat hävinneet. Ei tarvittu muita hoitoja, kuten kylmähoitoa tai antibiootteja.


Bemer-hoito rentouttaa ja parantaa verenkiertoa
Bemer-terapia hevoselle

Bemer-hoito virtsakiviongelmaan ja avonaiseen leikkaushaavaan 2018


Hanna koki pelottavan tilanteen, kun hevosella, Hanskilla, ilmeni vakava virtsakiviongelma vuonna 2018. Eläinlääkärin yritykset katetroinnissa eivät onnistuneet, ja Hanski jouduttiin viemään kiireellisesti leikkaukseen hevosklinikalle. Leikkauksen jälkeen haava jouduttiin jättämään avoimeksi, mikä aiheutti pelkoa tulehduksen ja parantumattomuuden suhteen.


Virtsakivi leikkauksessa todettiin virtsaputkessa lievää kuolion alkua ja haava jätettiin avoimeksi
Hevosen virtsakivi leikkauksen jälkeen virtsa tuli leikkaushaavasta


Sekä Hanna että eläinlääkäri suhtautuivat positiivisesti BEMER-hoidon mahdollisuuksiinHanna aloitti BEMER-hoidot Hanskille 12 päivää leikkauksen jälkeen. Hoidot annettiin aamuin illoin edelleen ihmisille tarkoitetulla hoitoalustalla, ja Hanski tuntui rentoutuvan hoidon aikana. Haava alkoi lopulta parantua ja virtsaaminen normalisoitui neljännen paranemisviikon aikana. Kuuden viikon kuluttua leikkauksesta haava oli kokonaan umpeutunut, mikä oli suuri helpotus Hannalle.


Hevosen Bemer-hoidossa umpeutunut avohaava, parantuneen verenkierron tulos.
Hevosen Bemer-hoidossa umpeutunut avohaava.

Hanna huomasi myös, että BEMER-hoidon myötä Hanskin juomahalut olivat parantuneet, mikä auttoi ehkäisemään tulevia virtsakiviongelmia. Tämän myönteisen kokemuksen myötä Hanna hankki hevosille tarkoitetun BEMER-loimen, joka tehostaa ja helpottaa Hanskin hoitoa entisestään. BEMER-hoito on ollut nyt käytössä tallilla päivittäin jo 5 vuotta ja Hanskin kohdalla uusia virtsaamisongelmia ei ole ollut. Säännöllisissä tarkastuksissa uusia virtsakiviä ei ole myöskään ilmaantunut.Bemer-loimi on edullinen verrattuna eläinklinikan kuluihin


“Hevosen vakavaan sairastumiseen ja sen hoitoon kuluneella rahalla olisin saanut jo useamman Bemer Horse Set:n. Puhumattakaan siitä kivusta, jonka virtsakivi aiheutti Hanskille. Hyvä verenvirtaus olisi jopa saattanut ehkäistä koko virtsakiven muodostumisen ongelman, koska Bemer-hoito on selvästi lisännyt Hanskin juomista heti hoidon aloittamisesta lähtien. Lisäksi hoito on helppoa ja ei vie aikaa, hoitoloimen ollessa Hanskilla voin sillä aikaa tehdä muita tallitöitä” Hanna toteaa.


Bemer-loimi edistää hevosen palautumista ja auttaa hevosen lihaksia lämpiämään ennen treeniä
Bemer-loimen käyttö hevoselle ja ponille on helppoa

Lähde: Henkilökohtainen tarina ja kokemus Hanna Tuhkaselta


Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ja sen vaikutukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.


Aiheesta voi lukea lisää:

"Effects of BEMER Physical Vascular Therapy on Microcirculation and Wound Healing: A Review" - Tämä katsausartikkeli tarkastelee Bemer-fysikaalisen verisuonihoidon vaikutuksia mikroverenkiertoon ja haavan paranemiseen. Se kokoaa yhteen aiheeseen liittyvää tutkimustietoa ja tarjoaa katsauksen hoidon mahdollisiin hyötyihin.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page