top of page
  • tuulasaarela

Unettomuus hoito löytyi BEMER®-uniohjelmasta


Lääkkeetön apu unettomuuteen blogiartikkelin kuva. Apua unettomuuteen Bemer-uniohjelmasta.


Oletko jo aamulla väsynyt, haluton ja pahantuulinen? Riittävä ja laadukas uni on tärkeä osa päivääsi.


Unettomuus oireet ilmenevät monenlaisina, ja ne aiheuttavat nukahtamisen ja rentoutumisen vaikeutta. Unettomuus oireita ovat mm.:


  • Sinun on vaikea rauhoittaa mieltäsi ajatuksistasi nukkumaan mennessä

  • Sinun on vaikea löytää hyvää asentoa

  • Nouset keskellä yötä vessaan

  • Heräilet öisin ja sinun on vaikea nukahtaa uudelleen


Unettomuus saattaa pitkittyessään johtaa stressiin, jonka puolestaan on todettu huonontavan immuniteettia. Huono vastustuskyky taas puolestaan altistaa sairauksille. Unilääkkeet eivät ole parhain ratkaisu, koska muitakin lääkkeettömiä unettomuus hoitoja on käytettävissä.Aikuinen tarvitsee unta 7–9 tuntia vuorokaudessa. Syvää unta pitää olla riittävästi, koska sen aikana kehon itseparannus aktivoituu.

Unettomuus aiheuttaa ongelmia


Huono unenlaatu tai liian lyhyet yöunet aiheuttavat mm.

  • väsymystä

  • stressiä

  • kärsimättömyyttä

  • ruokahaluttomuutta

  • liiallista halua syödä epäterveellisiä ruokia (mm. sokerit).


Kun väsymys ja tehottomuus vaivaa, monelle tulee tarve juoda piristäviä juomia. Tästä seuraa noidankehä, jolloin nukkuminen saattaa huonontua entisestään. Jos taas epäilet unettomuuden johtuvan jostain sairaudesta ota yhteyttä lääkäriin!


Unettomuus hoito löytyi uniohjelmasta


Voiko unen laatuun ja määrään vaikuttaa itse kotona lääkeettömästi? Kyllä voi!


BEMER®-terapian uniohjelma auttoi meidät nukkumaan laadukkaasti

Hyvät yöunet Bemer-uniohjelmalla, Tuula Saarela

Vaikka kaikki unettomuus hoito konstit oli kokeiltu, siitä huolimatta emme saaneet mieheni kanssa riittävästi unta. Kun kaksi väsynyttä saman katon alla yrittää selvitä arjesta, niin riita jos toinenkin siitä syntyi. Riitely lisäsi stressiä ja se taas lisäsi unettomuutta. Oravapyörä oli valmis.


Onneksi 6 vuotta sitten hankimme BEMER®-laitteiston ja pääsimme kokeilemaan BEMER®-uniohjelmaa. Jo muutaman kuukauden käytön jälkeen tilanne alkoi korjaantua. Olo tuntui virkeämmältä. Syvän unen laatu ja määrä näkyi myös älyrannekkeiden tuottamassa unenlaadun raporteissamme.Unessa elimistö puhdistuu


Unen aikana aivot järjestelevät ja prosessoivat edellisen päivän tapahtumia ja tietotulvaa. Elimistö siivoaa kuona-aineita, tehostaa sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa, parantaa immuunipuolustusta ja erittää unen aikana tarvittavia hormoneja. Unen aikana soluvauriot korjautuvat ja hermosolujen väliset yhteydet vahvistuvat.


BEMER®-uniohjelma vaikuttaa pienten mikroverisuonien toimintaa tukevasti ja mahdollistaa siten hapen ja ravinteiden kulkeutumisen solujen käyttöön, sekä kuona-aineiden poistumisen elimistöstä.


BEMER®-terapia tukee toimivaa verenkiertoa


Jotta veri voisi jakautua elinten yöaikaisen tarpeen mukaan optimaalisesti, kaikkia toimintoja tukemaan tarvitaan hyvin toimiva verenkierto. Aivojen verenkierto on pidettävä yllä myös yöllä.


Unen aikana kuona-aineita poistetaan, hermosolujen välisiä yhteyksiä muokataan ja tietoa prosessoidaan. Verenkierto painottuu unen aikana suoliston, maksan ja munuaisten alueelle, kun lihasten ja ihon verenkierto vastaavasti vähenee. BEMER®:in uniohjelma tukee juuri näitä unenaikaisia verenkierron toimintoja.


Bemer verisuoniterapialaitteen alusta kotikäytössä.
Bemer verisuoniterapia alusta käytössä.

Helppokäyttöinen BEMER® uniohjelma

Paina vain nappia ja patentoitu BEMER®-signaali hoitaa loput. Laitteessa on mahdollista asettaa haluttu nukkumisaika minuutin tarkkuudella. Laitteessa on myös herätys toiminto.


BEMER®-laitteen asennus sängyn viereen

Ohjausyksikön voit sijoittaa vaikkapa sängyn viereen yöpöydälle tai seinälle mukana tulevan kiinnitystelineen kanssa.

Hoitoalustan voit levittää sänkyyn lakanan alle ja kiinnittää virtajohdon ohjausyksikköön.


BEMER®-hoitovalikoima

Uniohjelman lisäksi koko kehoa voi hoidattaa samalla sängyssä makoillessa. Ohjausyksikköä tai hoitoalustaa ei tarvitse siirtää. Suositeltava hoidon pituus on 8 min aamulla ja illalla. Tämä aktivoi elimistön mikroverenkierron optimaaliselle tasolle koko kehossasi.


Yhdeksän kymmenestä koehenkilöstä sai nukuttua paremmin käyttäessään BEMER®-hoitoalustaa. BEMER®:in käytöllä voi olla positiivinen vaikutus stressin hallintaan. Käyttäjille tehdystä kyselystä kävi ilmi, että 90 % kaikista, jotka käyttävät BEMER®-terapiaa perussuunnitelman mukaan ja uniohjelman kanssa, nukkuvat paremmin ja tuntevat hyvinvoinnin lisääntyneen.*Digitaalinen Bemer-verisuoniterapian ohjausyksikkö, jossa uniohjelma.
Bemer verisuoniterapialaitteen ohjausyksikkö*Bohn, W., Hess, L., & Burger, R. (2013). The effects of the ”physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. Journal of Complementary and Integrative Medicine, 10(Suppl), S5-S12. //


67 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page