top of page
  • Writer's pictureTuula Saarela

Bemer-hoidot: kokemuksia ja tuloksia käyttäjiltä

Päivitetty: 23. toukok.


Bemer-hoidot: kokemuksia ja tuloksia käyttäjiltä.

Mikä on mikroverenkierto?


BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka on patentoitu parantamaan pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Mikroverisuonien tärkeä tehtävä on pitää huolta hyvästä solujen aineenvaihdunnasta. Solut tarvitsevat mikroverenkiertoa koko ajan, jotta luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua.


Uusimpien tutkimusten mukaan 95 - 98 % ihmisen verenkierrosta tapahtuu pienimmissä mikroverisuonissa. Tämä mikroverenkierto toimittaa kudoksiin ja elimiin happea ja ravinteita, se kuljettaa pois kuona-aineita sekä tukee immuunijärjestelmää. *Microcirculation - Wikipedia


BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon, joka edesauttaa elimistöä voimaan hyvin.


Hanna Tuhkasen BEMER®:n käyttö ruhjeisiin ja kroonistuneeseen rannekipuun johti hyviin tuloksiin


Bemer Busines Partner Hanna Tuhkanen hevostallissa hevosen kanssa.
Hanna Tuhkanen hevostallilla.

Pudottuaan hevosen selästä vuonna 2006 Hannan kädet kipeytyivät. Pahin kipu oli oikeassa ranteessa. Vasta puolen vuoden kuluttua onnettomuudesta löytyi vaivan syy joka oli kolmiorustovaurio ja nivelsiteen repeämä. Ranne on jouduttu leikkaamaan neljään kertaan, viimeksi vuonna 2010. Kivut eivät kuitenkaan helpottaneet.


Elokuussa 2016 sattui uusi onnettomuus, joka sai Hannan kokeilemaan BEMER®-hoitoa. Tuolloin Hannan käsi jäi kiinnitysköysien väliin ja hän roikkui hevosen mukana saaden ruhjeita kasvoihinsa ja oikeaan käsivarteensa.


Tämän jälkeen paikallisen hierojan suosituksesta Hanna päätti vuokrata BEMER®-laitteen kotiin ja kokeiluun. Joidenkin viikkojen käytön jälkeen kivut alkoivat vähenemään. Oman laitteen hankkimisen jälkeen, muutamassa kuukaudessa, pitkäaikaiset säryt käsissä helpottuivat. Hanna pystyi lopettamaan kipulääkkeiden syönnin vielä samana vuonna 2016 – kymmenen vuoden kipujakson jälkeen! Hannan yöunet ovat parantuneet kipujen poistuttua ja yleinen energiataso ja vireys ovat nyt paremmat.


“Ilman BEMER®-hoitoja en halua enää olla. Olen kiitollinen kun voin nykyisin elää kivutonta ja lääkkeetöntä elämää. Pystyn myös hoitamaan kaikki tallityöt itse ja nauttimaan arjesta hevosten ja ponien kanssa.” Hanna kertoo.

Jorma Korhonen tähtäsi MM-kisoihin fysikaalisen BEMER®-verisuoniterapian tuella voitokkain tuloksin


Jorma Korhonen MM-kisoissa Bemer-verisuoniterapian avulla.
Jorma Korhonen.

Nyt 54-vuotias Jorma Korhonen on treenannut ja kilpaillut kamppailu- ja voimalajeissa monipuolisesti vuosikymmeniä. Jorma hoitaa päivätyökseen ylipalomiehen virkaa, joten työkään ei ole ollut fyysisesti aina ihan vaaratonta. Nykyisin hän toimii työsuojeluvaltuutettuna Helsingin Palo- ja pelastuslaitoksella.


Jorma on ollut aktiivinen liikunnan harrastaja vuosia, lajeina mm.: kuulantyöntö, kiekonheitto, moukarinheitto, paini, painonnosto, amerikkalainen jalkapallo sekä sumopaini. 2001 Jorman polvet alkoivat oireilla kovien rasitusten jälkeen ja polvia leikattiin sittemmin 13-14 kertaa. Syitä oli monia: etu- ja takaristisiteet olivat revenneet, lumpio haljennut, kierukat rikkoutuneet tai ristisiteitä piti kiristää. Alkoi parikymmentä vuotta kestänyt polvien kuntouttaminen, jossa monia eri hoitomuotoja käytettiin avuksi.


Fysikaalinen BEMER®-terapia laite kotiin kokeiluun


BEMER®-terapiaan Jorma tutustui marraskuussa 2020.


“Vaikka olin alkuun hieman epäuskoinen, päätin kuitenkin kokeilla hoitoa ja muutamien viikkojen jälkeen alkoi tuloksia tulla”, hän kertoo.

“Olen syönyt kymmenen vuotta särkylääkkeitä lähes päivittäin ja nykyisin syön enää vain muutaman kerran kuussa kovien jalkaharjoitusten jälkeen. Suosittelen kokeilemaan hoitoa – mutta vähän kärsivällisyyttä tarvitaan. Päivittäisellä käytöllä tuloksia kuitenkin alkaa tulla. Näin ainakin oman kokemukseni mukaan.” jatkaa Jorma Korhonen.

Jorma voitti 2 MM-kultaa ja yhden hopean poliisien- ja palomiesten kisoissa viimeksi 2022.Lumityötkin sujuvat edelleen ilman apua” kertoo 86-vuotias Kaisa Hänninen

Kaisa hänninen seisoo ulkona luonnon helmassa ja hymyilee.
Kaisa Hänninen.

Tytär suositteli Kaisalle BEMER®-terapiaa 3 vuotta sitten. ”Olin alkuun aika epäileväinen. Hintakin tuntui kovalta ja muutenkin epäilin. Olisiko Bemer-hoito sellaista, mistä olisi minulle hyötyä? Päätin kuitenkin kokeilla, kun veljellänikin Bemer-laite oli käytössä.

Muutaman viikon käytön jälkeen alkoi näkyä edistystä ja kuntoni alkoi hoidon myötä kohentua vähitellen. Päätös Bemer:n hankinnasta omaksi oli helppo tehdä kun selkä- ja jalkakin alkoivat olla paremmassa kunnossa.


Kaisa Hänninen, 86-vuotta, lumitöissä omalla pihallaan.  Nainen kasaa lunta korkeaksi kasaksi lumikolalla.
Kaisa Hänninen, 86-vuotta, lumitöissä.

Kaisa Hännisellä mennyt talvi on ollut jo kolmas, kun hän ei ole tarvinnut muiden apua lumitöissä. Lumen vähyydestä ei todellakaan ole ollut tänäkään talvena Haukiputaalla kyse. Vuosia vaivanneet selkä ja jalka ovat pysyneet edelleen hyvässä kunnossa ja lumityöt on voinut tehdä itse.


Jalka on pysynyt kunnossa, eikä ole enää mennyt alta ja selkäkin on lakannut vaivaamasta. Hän on myös päässyt kokeilemaan hiihtoa ja luistelua vuosien tauon jälkeen.

"Kun verenkierto toimii paremmin, lääkitys on vähentynyt ja kunto kohentunut", Kaisa kertaa kokemuksiaan.

Verenpainelääkityksen Kaisa on voinut lopettaa, kun paineet ovat pysyneet normaaleina ilman lääkkeitä. Astmalääkitystä hän on pystynyt vähentämään huomattavasti ja peräpukamatkaan eivät enää vaivaa.


Voinnin koheneminen 84-vuotiaana on hieno asia ja kertoo siitä, että itsestään kannattaa pitää huolta monipuolisesti, ravintoa ja liikuntaa unohtamatta. Kun keho saa, mitä se tarvitsee, sillä on tilaisuus ja kyky toipua vielä iäkkäänäkin. Hyvä verenkierto on tärkeä osa hyvinvointia.


Pois en antaisi mistään hinnasta!

Kaisa on kovin tyytyväinen BEMER®-terapiaan ja omaan hyvään olotilaansa.

Otan Bemer-hoidon ohjeen mukaan joka aamu ja ilta, 8 minuuttia kerrallaan. Lisäksi käytän paikallishoitoa keuhkoille ja alaselälle. Yöohjelma on joka yö käytössä. Hoitoa on mukava ottaa, kun minulla on hoitoalusta sängyssä lakanan alla. Illalla ja aamulla hoidot on helppo ottaa samalla kun muutenkin on pitkällään. Olen tyytyväinen kun yöunenikin ovat parantuneet, toisin kuin monella muulla ikäisilläni.” Kaisa Hänninen kertoo.Artikkelit perustuvat haastateltavien omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Kiinnostuitko BEMER-verisuoniterapian kokeilusta?


Vuokraus on helppo tapa testata mitkä ovat BEMER®-terapian vaikutukset. Laitteen voi myös tilata uutena testaukseen 8:ksi viikoksi ja jos testijakson aikana haluaa ostaa sen omaksi, niin silloin testausajan hinta hyvitetään ostohinnasta.
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page