top of page
  • Writer's pictureTuula Saarela

Bemer tutkimustuloksia ja todistettuja vaikutuksia mikroverenkiertoon

Päivitetty: 13. helmik.


Bemer-laite ohjausyksikkö pöydällä ja hoitoalusta sängyssä. Päällä teksti: Bemer-laite tutkimustietoa.
Bemer-laitteen digitaalinen näyttö yöpöydällä ja Bemer-hoitoalusta sängyssä.

Viime vuosina mikroverenkierron tutkimus on kasvanut huomattavasti sen merkityksen tultua paremmin ymmärretyksi. Vuonna 2016 American Heart Association julkaisi kaksi merkittävää raporttia, joissa tuotiin esille yhteys heikentyneen mikroverenkierron ja kroonisten sairauksien, kuten korkean verenpaineen, diabeteksen, mikroinfarktien ja dementian, välillä (1)(2). Tämä herätti lääketieteellisen yhteisön kiinnostuksen mikroverenkierron toimintaan ja sen terveysvaikutuksiin. Tässä blogitekstissäni jaan taustaa verisuoniterapian kehittämisestä, sekä Bemer tutkimustuloksia.


Kiinnostus mikroverenkiertoa kohtaan kasvaa


Haku syyskuussa 2023 maailmanlaajuisesta PubMed lääketieteellisestä tutkimuskannasta, paljastaa huiman määrän tieteellisiä artikkeleita, joissa käsitellään mikroverenkiertoa. Termi "microcirculation" (mikroverenkierto) tai "microvasculature" (mikroverisuonisto) löytyi 29 515:sta artikkelista otsikossa. Tämä osoittaa, että tietoisuus mikroverenkierron toiminnasta ja sen merkityksestä hyvinvoinnissa kasvaa jatkuvasti verenkierron asiantuntijoiden keskuudessa.


BEMER tutkimustuloksia kerätään ja jaetaan mikroverenkierron merkityksen kasvaessa


On huomionarvoista, että BEMER®-laite on ollut markkinoilla jo vuodesta 1998. BEMER International AG, laitteen kehittäjä, oli uranuurtaja mikroverenkierron toimintamekanismien selvittämisessä ja mikroverenkiertoa stimuloivan terapian kehittämisessä. Heidän työnsä alkoi paljon aikaisemmin kuin monet verenkierron asiantuntijat kiinnostuivat mikroverenkierrosta ja sen terveysvaikutuksista.


On mielenkiintoista huomata, että syyskuussa 2023 PubMed-tietokannasta hakusanalla "Bemer" löytyy jo 229 artikkelia. Tämä osoittaa, että kiinnostus Bemer tutkimustuloksia ja sen terveysvaikutuksia kohtaan ovat kasvussa. Tutkimustulokset ja jatkuva tutkimus lisäävät ymmärrystämme siitä, miten Bemer edistää terveyttä ja parantaa mikroverenkiertoa.


Bemer-tutkija mies seisoo tutkimuslaitoksessa valkoinen takki päällä. Päällä graafisia kaavioita ihmisen terveydestä.
Bemer-tutkimustuloksia saadaan kokoajan lisää.


Bemer-terapian todistettu vaikutus mikroverenkiertoon


BEMER® on virallisesti EU:ssa luokkaan IIa sertifioitu lääkinnällinen laite. Tämä sertifiointi perustuu vuonna 2014 esitettyyn tutkimusnäyttöön, joka vakuutti terapian tehokkuudesta. Tutkimusnäytön perusteella BEMER-terapialle luotiin EU:ssa oma laitekategoria, joka keskittyy fysikaaliseen verisuoniterapiaan.


Sertifiointi EU:ssa tarkoittaa, että BEMER-laite on turvallinen itsehoitoon soveltuva lääkinnällinen laite.

Verenkierron mittauksilla on vahvistettu, että BEMER-laite stimuloi heikentyvää mikroverenkiertoa. Tämä näkyy pikkuvaltimoiden supistumis-rentoutumisliikkeessä (vasomotion), veren jakautumisessa mikroverisuonistossa sekä hapen hyödyntämisessä kudoksessa. Alla olevalta videolta näkyy verenkierron paraneminen Bemer-hoitoa otettaessa.

Kuuden viikon pituisessa kyselytutkimuksessa, joka tehtiin 658 henkilölle, jotka käyttivät BEMER-hoitoa tutkimuksen ajan, osoitti selkeitä positiivisia vaikutuksia (3). Vastaajat kokivat parannuksia unessa, kivussa ja yleisessä elämänlaadussa. Tämä vahvistaa BEMERin vaikuttavan mikroverenkierron parantumiseen ja sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


BEMER - FDA:n hyväksyntä USA:ssa ja EU-sertifikaatti


BEMERin koko tuotevalikoima on saanut FDA:n hyväksynnän USA:ssa vuonna 2023.

Food and Drug Administration, lyhyesti FDA, on vahvistanut, että nämä laitteet ovat paitsi turvallisia myös tehokkaita ja täyttävät lupaamansa vaikutukset, eli ne stimuloivat heikentynyttä mikroverenkiertoa.


EU:ssa BEMERin Evo-laitteisto on myös saanut sertifioinnin lääkinnälliseksi laitteeksi uusien Medical Device Regulation (MDR) -vaatimusten mukaisesti alkuvuodesta 2023. Tämä sertifiointi vahvistaa, että laitteiston tehokkuudesta on sekä tekninen että kliininen näyttö, ja se täyttää tiukimmatkin turvallisuusvaatimukset. BEMER Evo -laite on todistettu toimivan määritellyllä tavalla, ja sen stimuloiva vaikutus ihmisen mikroverenkiertoon on vahvistettu uusien ja entistä tiukempien vaatimusten mukaisesti.


Tämä tarkoittaa, että voit olla täysin luottavaisin ja turvallisin mielin hankkiessasi ja käyttäessäsi BEMER-laitteistoa, sillä sekä Euroopan että USA:n viranomaiset ovat todenneet sen toimivaksi ja turvalliseksi!


Bemer-laite ohjaa hoitoalustojen ja paikallishoitoyksiköiden  toimintaa
Bemer- Evo ja Bemer-hoitoyksiköt


Bemer tutkimustuloksia ja vaikutuksia - Yhteenveto


Tutkimusten lisääntyminen heijastaa sitä, kuinka tärkeäksi mikroverenkierron rooli terveydessä on tullut. Bemer-hoitolaitteen kaltaiset teknologiat voivat olla ratkaisevia työkaluja terveyden ylläpitämisessä ja mahdollisesti sairauksien ennaltaehkäisyssä.


BEMER-terapian vaikuttavuuden puolesta puhuu kiistattomasti se, että terapian vaikutukset mikroverenkiertoon voidaan todentaa mittaamalla esimerkiksi verisuonten seinämien vasomotion-liikettä, punasolujen kulkeutumista hiussuoniverkostoon sekä hapen hyödyntämistä kudoksissa.


Kun verenkierto BEMER-hoidon ansiosta paranee, saadaan tukea esimerkiksi rasituksesta palautumiseen, kuntoutumiseen, parempaan energiatasoon, uneen, kipuun ja haavojen paranemiseen.

Jatkuva tutkimus ja tietämyksen lisääntyminen ovat avainasemassa terveyden edistämisessä ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä.Jos haluat lisätietoja Bemer-hoidosta tai sen vaikutuksista, älä epäröi ottaa yhteyttä minuun!

Lähteet:

1. Gutterman D. & al. 2016. The Human Microcirculation, Regulation of Flow and Beyond. Circ Res. 2016; 118: 157-172. doi: 10.1161/CIRCRESAHA.115.305364.

2. Bosetti F. & al. 2016. "Small Blood Vessels: Big Health Problems?": Scientific Recommendations of the National Institutes of Health Workshop. J Am Heart Assoc. 2016;5:e004389; 4.11.2016; doi: 10.1161/JAHA.116.004389.

3. Bohn W, Hess L, Burger R. The effects of the "physical BEMER® vascular therapy", a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain, and quality of life of patients with different clinical pictures.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page