top of page
 • Writer's pictureTuula Saarela

Voita syysväsymys luonnollisesti - Verenkierron rooli

Päivitetty: 17. maalisk.

Syksy tuo mukanaan haasteita, kuten väsymystä, makeanhimoa, innottomuutta ja kylmyyden tunnetta. Valon väheneminen ja hormonaaliset muutokset voivat vaikuttaa vireyteen ja mielialaan. Verenkierron tukeminen luontaisesti voi olla yksi avaimista syysväsymyksen voittamiseen. Tässä artikkelissa kerron, miten voit luonnollisesti parantaa verenkiertoa ja säilyttää energisemmän olotilan syksyn ja talven aikana.


Mies ja nainen venyttelevät puun rungon ääressä syksyisessä metsässä.

Miten tunnistat verenkierrosta johtuvat syysväsymyksen oireet?


Syysväsymys voi ilmetä moninaisin tavoin kehossa ja mielessä. Sen oireet voivat muistuttaa huonon verenkierron aiheuttamia vaivoja. On tärkeää tunnistaa nämä merkit, jotta voit tehokkaasti puuttua syksyiseen väsymyksen tunteeseen ajoissa. Seuraavassa on lista oireista, joita voidaan liittää sekä syksyn tuomiin tuntemuksiin, että heikentyneeseen verenkiertoon:


 • Väsymys ja mielialan lasku

 • Palelu ja raajojen kylmyys

 • Heikentynyt keskittymiskyky ja muistiongelmat

 • Makeanhimo ja ruoansulatusongelmat

 • Turvotus raajoissa

 • Kivut ja säryt

 • Hauraat hiukset ja kynnet

 • Ihon kuivuusSyksyinen väsymys ja muut oireet voivat johtua monista tekijöistä, kuten valon vähenemisestä, sään muutoksista ja kiireisestä elämäntyylistä. Kaikkeen emme voi aina vaikuttaa ja on täysin luonnollista, että kehomme ja mielemme reagoivat näihin tekijöihin. Onneksi osaan oireista on löydettävissä apua. Yksi tärkeä hyvinvointiteko, joka voi auttaa sinua selviytymään syksystä energisempänä on verenkierron tukeminen.Kuva olohuoneesta, jossa nainen istuu lattialla ja hymyilee sohvalla istuvalle ihmisille.. Naisen kädessä on kippo marjoja. Taustalla kynttilöitä ja Bemer laite sohvapöydällä.
Verisuoniterapia lisää terveiden elintapojen positiivisia vaikutuksia syysväsymykseen.Syksyllä verenkierto saattaa hidastua - Mikä avuksi?


Verenkierron laatu vaikuttaa suoraan siihen, kuinka hyvin elimistösi saa happea ja ravinteita sekä kuinka tehokkaasti se pystyy poistamaan kuona-aineita. Syksyllä verenkierto saattaa hidastua, mikä voi lisätä väsymystä ja muita oireita. Onneksi voit tukea verenkiertoasi ja siten lievittää syksyistä fyysisen ja henkisen olotilan väsähtämistä.


Syitä, miksi verenkiertosi saattaa hidastua syksyllä ja aiheuttaa syysväsymystä:


 1. Vähentynyt liikunta: Kylmempi sää ja lyhyemmät päivät voivat vähentää ulkona liikkumista, mikä saattaa hidastaa verenkiertoa.

 2. Kehon jännittyminen: Kylmä ja kostea sää voivat aiheuttaa lihasten jännittymistä ja sitä kautta vaikuttaa verenkierron virtaukseen.

 3. Ravitsemuksen muutokset: Syksyisin ruokavalion muutokset ja sesonkiruokien vähentyminen voivat vaikuttaa ravinteiden saantiin ja siten verenkierron tehokkuuteen.

 4. Dehydraatio: Kylmä sää saattaa vähentää janon tunnetta, mikä voi johtaa nestehukkaan ja siten heikentää verenkiertoa.

 5. Stressi ja kiire: Syksy voi olla kiireistä aikaa monille. Stressi vaikuttaa usein verenpaineeseen ja verenkierron laatuun.

 6. Epäsäännöllinen unirytmi: Pimeämmät illat voivat vaikuttaa unenlaatuun. Epäsäännöllinen uni voi heikentää verenkiertoa.


Terveelliset elämäntavat, kuten säännöllinen liikunta, tasapainoinen ruokavalio ja riittävä uni, voivat tukea verenkierron hyvinvointia. Syksyn kiireissä nämä voivat olla kuitenkin haastavia toteuttaa optimaalisesti. Tällöin keskittyminen kehon rasituksesta palautumiseen voi tuoda parempia tuloksia. Tässä verenkierrolla on merkittävä rooli.


Yksi tehokas tapa parantaa verenkiertoa myös syksyllä on Bemer-verisuoniterapia. Kotikäyttöinen Bemer-laite käyttää matalaenergistä PEMF pulssimagneettiteknologiaa, joka auttaa parantamaan veren virtausta pienissä verisuonissa. Tämä lisää hapen ja ravinteiden saantia kudoksiin ja auttaa poistamaan kuona-aineita. Se tukee myös erinomaisesti ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia sekä ravinteiden imeytymistä ja tervettä aineenvaihduntaa. Tämä voi puolestaan parantaa energiatasoja ja lievittää väsymystä.Nainen makaa sängyllä Bemer laitteen hoitoalustan päällä, kädet vatsan päällä. Yöpöydällä Bemer-laitteen digitaalinen näyttö.
Vain 2 x 8 minuuttia päivässä otettuja Bemer-hoitoja edistää kokonaisvaltaista terveyttä.


"Kolme viikkoa tulee täyteen Bemerin käyttöä ja tällä viikolla olen herännyt aamulla virkeänä, kun olen nukkunut, eikä ole ollut pahoja valvomisia yöllä! Nyt alkaa tuntua selkeä ero alkutilanteeseen! Olen niin tyytyväinen!" Bemer-asiakkaani Riikka Viander

Miten verenkierron tukeminen lisää hyvien elämäntapojen positiivisia vaikutuksia syysväsymykseen?


Verenkierron tukeminen voi olla avain syysväsymyksen voittamiseen. Sillä on tutkitusti positiivisia vaikutuksia moniin elämäntapoihin, jotka voivat auttaa meitä nauttimaan täysillä syksyn tarjoamista hetkistä. Bemer-verisuoniterapian käyttöönotto voi olla erityisen hyödyllistä, sillä se edistää veren virtausta pienissä suonissa, tuoden monia etuja.Bemer laitteen hoitoalusta levitettynä olohuoneen sohvalle. Laitteen digitaalinen ohjausyksikkö sohvapöydällä etualalla. Taustalla sumeasti avokeittiö, jossa ihmisiä.
Bemer-hoitoalustan voi kotona sijoittaa esimerkiksi sohvalle.


Ensinnäkin, suoliston toiminta voi parantua, kun verenkierto tehostuu. Terve suolisto on avain hyvään energiatasoon ja vastustuskykyyn. Bemer-verisuoniterapia voi auttaa ylläpitämään suoliston terveyttä, joka puolestaan vaikuttaa positiivisesti yleiseen hyvinvointiin.


Uneen vaikuttaminen on toinen merkittävä seikka. Parantunut verenkierto voi auttaa rentouttamaan lihaksia ja edistää syvempää, virkistävämpää unta. Tämä on erityisen tärkeää syysväsymyksen torjunnassa.


Lisäksi, kun verenkierto tehostuu, kehon lämmönsäätely paranee. Syksyn viileässä säässä verenkierto auttaa pitämään kehon lämpimänä, mikä voi lisätä mukavuutta ja ehkäistä vilustumista.


Ihon kunto on myös yhteydessä verenkiertoon. Parantunut verenkierto voi tuoda enemmän ravinteita iholle, jolloin se näyttää terveemmältä ja hehkuvammalta. Tämä ennaltaehkäisee muun muassa ihon kuivumista syksyn ja talven aikana.Mies istuu sohvalla Bemer laitteen hoitoalustan päällä silmät suljettuina ja kuulokkeet korvilla. Bemer laitteen digitaalinen näyttö sohvapöydällä etualalla. Taustalla ruokapöytä, jossa kynttilöitä.
Bemer hoidon aikana saat rentoutua ja kokea sen vaikutukset hyvinvointiisi.


Kokonaisvaltainen huolenpito verenkierrosta, erityisesti Bemer-verisuoniterapian avulla, voi näin ollen tuoda monipuolisia positiivisia vaikutuksia syksyn haasteisiin. Tukemalla verenkiertoa voimme lisätä energiatasoja, parantaa unen laatua ja ylläpitää hyvinvointiamme kaikin puolin.


“Bemerin käyttö alkoi nopeasti parantamaan yöunen laatua, ja kolmannella viikolla koin ensimmäisen aamun kun heräsin virkeänä.” Bemer-terapia asiakkaani Riikka VianderViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page